Hotel Hermes Budva

Lokacija

Hotel Hermes Budva je novi hotel koji se nalazi u mirnom predjelu u središtu Budve, samo 5 minuta hoda do Starog grada i poznatih plaža Budve.

Budva

Budva, maleni primorski grad od dvadesetak hiljada stanovnika, ljeti prerasta u pravu turističku metropolu. Nekadašnji ribarski gradić danas je moderni turistički centar, grad sa otvorenim kulturnim scenama, prestižnim zabavnim i muzičkim festivalima, medjunarodnim sportskim događajima. Pješčana obala duž Budve od tek nešto više od 20 kilometara, ubraja se medju najljepše u Evropi. Plaže u Buljarici ili Petrovcu, Bečići, Slovenska ili plaža Jaz, medju glavnim su razlozima koji opredjeljuju goste da svoj odmor provedu baš na ovom dijelu Mediterana. Dragulj Budve je svakako Stari Grad, stariji od 2.500 godina, riznica kulturne baštine Crne Gore. Uske kamene ulice, bedemi koji ga okružuju, muzeji, galerije i sakralni objekti – riznica je koja svakoga dana u godini privlači veliki broj gostiju. Istraživanja pokazuju da je Budva jedini grad u Crnoj Gori koji “morate” posjetiti ukoliko se odlučite za ovu državu i u njoj boraviti bar toliko da popijete kafu na obali mora ili provedete nezaboravnu noć u nekoj od najboljih klubova svijeta.

Crna Gora

Prvo što primjetite kad avionom letite nad Crnom Gorom je koliko malo vam vremena treba da svoj pogled sa visokih divljih planina sjevera utopite u pitomo plavetnilo Jadranskog mora. U tome i jeste najveća draž ove male balkanske zemlje. Samo u jednom danu svoju jutarnju kafu možete piti na plaži u Budvi, ručati uz pjesmu ptica na Skadarskom jezeru i večerati nacionalne specijalitete u katunima Durmitora. Crna Gora - jedna od najmladjih i najmanjih država svijeta ima bogatu istoriju, čije prve tragove nalazimo još kod starih Ilira i Grka. Brojni kulturno-istorijski spomenici, posebno na crnogorskom primorju svjedoče o raznim civilizacijama koje su se borile za ove vrijedne prostore. Priroda je prema Crnoj Gori bila posebno darežljiva. Bistro plavo more sa nepreglednim plažama, neukrotive rijeke, pitoma jezera i gordi planinski masivi smjenjuju se na malom prostoru i obećavaju nezaboravan odmor pun iznenadjenja i uzbudjenja. Moderna Crna Gora danas obiluje raznim manifestacijama, od kojih je većina organizovana na svjetskom nivou, a najpoznatija imena džet seta privlače sve veći broj mladih gostiju.


Kontaktirajte nas direktno i ostvarićete povoljnosti tokom boravka u našem hotelu.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju.